Dans i Norrland - Logdans  Publicerat tisdag 29 juli 2008 11:51

black jack, bugg, foxtrot, foxtrotaftnar, gräsmyr, köttstampa, kullberg, lassestefanz, logdans, öl servering, öronproppar, svänzons, svettigt, zlipz

Blogg kanelbiten :Kanelbiten, Dans i Norrland - Logdans

Vi besökte Dansbandsveckan i Gräsmyr då den drog igång den 9:e juli. Det var otroligt kul. Det är två av dansbandssveriges bästa orkestrar, Black Jack och Zlipz, som spelar i varsin loge och det är jättemycket folk. Börje och jag hann inte mer än dansa en dans så blev jag uppbjuden. Av en kille som jag brukar dansa med och som dansar jättebra. Och sen flöt det på. Vi struntade i att ställa oss i fikakön på pausen (banden har paus olika tider) Vi kollade i loge två och sedan vilade vi oss i bilen och vätskade upp oss inför nästa pass. HÄRLIGT!

Nästa gång vi var ute och dansade var i Vilhelmina. Där var det också hålligång men mest i  serveringen - ÖL-serveringen. Ute på Spindeln fd Kangeron var det ungdomar som dansade disco och runt toaleterna samlas det också en del folk. Området ute är ju så sotrt så det är svårt att få en uppfattning men det rörde sig folk överallt. Det var nästan inge folk på dansgolvet, tyvärr. Men vi danse' så svett'n rann. Det blev både bugg och fox. Dansbandet, Svänsonz, spelade ända till tolv innan de tog paus och de hade bara en paus trots att de spelade ända till två. Bra gjort tycker jag. Efter paus blev det lite mera folk på golvet men då hade många druckit för många öl, tyvärr. Men det var en bra kväll i alla fall. Vi dansade och bjöd upp nästan varenda dans under kvällen. KUL!

Nästa gång vi var ute var fredag under Åsele marknad. Då åkte vi till Junsele eller nästan, dansen var i Kullberg. Lasse Stefans spelade. Massor av bilar på parkeringen och jättetjockt inne. Där har dom stor servering med massor av bord. "Korvkiosker" på flera ställen, alltså vimlar det av folk och man får knuffa sig fram för att komma till logen som ligger lite innanför. Knökfullt på dansgolvet. "köttstampa" som en av mina danskavaljerer kallade det. Det är många, tre-fyra rader av folk som står runt om golvet och tittar på och några sitter på bänkar utmed väggarna. Dom spelar mycket högt så jag blir tvungen att skaffa servetter att göra öronproppar av. Det tar lite tid från dansen. Men här är det likadant som i Gräsmyr vi hinner inte mer än dansa med varandra och försöka ställa oss och spana så blir jag uppbjuden. Kvällen bjuder på en massa härlig dans och jag ser knappt röken av Börje. Samtidigt får jag ulppleva en av sommarens bästa foxtrotaftnar, det är för trångt för att bugga. Jag har turen att få dansa med några riktigt duktiga dansare. När sista dansen spelats klockan ett. tror jag inte att det är sant, det är ju alldeles för tidigt. Jag är hur pigg som helst och hade gärna dansat en timme till. Bilresan tar ju sitt och vi var hemma strax före tre. Då var det skönt att duscha och krypa till sängs.

 

dela

Lägg till en kommentar!

(valfritt)

(valfritt)

error

Observera att stötande, rasistiska eller liknande kommentarer inte är tillåtna på den här sidan.
Om någon lämnar in ett klagomål på det du skrivit använder vi din internetadress (54.204.103.179) som identifiering.     

Inga kommentarer
Dans i Norrland - Logdans


öppna
stäng

Du måste vara ansluten för att skriva ett meddelande till kanelbiten

Du måste vara ansluten för att lägga till kanelbiten till dina vänner

 
Skapa en blogg